Jose van Kemenade

i in in Mijn verhaal

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Jose van Kemenade en ik woon in Reusel.  Mijn passie voor het menselijk lichaam en bewegingsapparaat in combinatie van de zenuwen hebben mij geïnspireerd om sportzorgmasseur te worden en SMR-coach (stoppen met roken). Door de passie over de bouw van de spieren, de beweging en de kracht in samenwerking met de zenuwen ben ik zo tot een bijzondere nieuwe manier van masseren gekomen. Goed  advies in “jip-en-janneketaal”  te kunnen geven aan mijn cliënten. Ik geef zowel ontspanningsmassage als sportmassage.

Door een oude spierblessure, die op jonge leeftijd is ontstaan,  kon ik mijn arm niet meer volledig strekken. Destijds besliste de huisarts voor toestemming voor een fysiotherapeut. Van sportmasseurs hadden mijn ouders nog nooit gehoord. Je bent nog jong en het gaat vanzelf wel weer over. In het dagelijks leven ondervond ik problemen die van kwaad naar erger gingen en had ik dagen dat ik nog maar amper glas water, zonder pijn, op kon tillen en sporten werd haast onmogelijk.  Ik kreeg de keus, een spuit erin, operatie of ermee leren leven. Al deze opties zag ik niet zitten en hierdoor ben ik heel actief gaan zoeken naar andere mogelijkheden en door middel van mezelf te leren masseren kreeg ik pijnverlichting.  Met dry needling is in versneld tempo een wereld voor mij open gegaan en kon ik mijn armen beter strekken zonder pijn. Ik ben weer volop gaan sporten, fitness en mountainbiken. Ondertussen masseerde ik op vrijwillige basis vele van mijn vrienden en kennissen en op voetbaltoernooien. Deze personen hebben mij overgehaald om de cursus sportzorgmassage te gaan volgen.

Ik ben NGS/SCAS gecertificeerd sportzorgmasseur en aangesloten bij een belangenvereniging. Mijn vakkennis komt mijn cliënten ten goede en via mijn blog breng ik jou graag op de hoogte houden over nieuwe technieken en ontwikkelingen. Een specialiteit van mij is oude traumas van operatie, breuken of verzwikking op een zeer efficiënte manier snel en met verbluffende resultaten laten verdwijnen.

De reden om stoppen met roken-coach te worden voort om de motivatie vast te houden om definitief te stoppen met roken. Niet door confrontatie, maar zelfinzicht kleine veranderingen teweeg brengen in oude patronen voor een gezonder leven, ook voor de volgende generatie.

IVS-opleidingen

In februari 2018 heb ik de spoed-cursus Sportmassage gevolgd. Deze cursus was zeer intensief en vooral heel leerzaam.

Dry Needling

Deze 2-daagse cursus is gegeven door een ervaren fysiotherapeut van IVS-opleidingen. Omdat sportmasseurs vaak met blessures te maken krijgen, is deze cursus aangeboden.

Dry Needling verdiepingscursus I

In deze verdiepingscursus Dry Needling verzorgt via IVS-opleidingen door een ervaren fysiotherapeut. Er is dieper ingegaan op de samenwerking van onderlinge spieren en onderhuidsbindweefsel

Ervaringen van klanten

Langs deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de vriendelijke en effectieve spierbehandeling die je mij vanmiddag in Roermond hebt gegeven (die lage hamstringblessure in mijn linkerbeen, waardoor ik moest opgeven). Je hebt me heel kundig geholpen en dat heeft me op dat moment zeer goed gedaan! Ik voel de plek nog wel (beetje zeurende beurse plek), maar kan er nu ongehinderd en pijnloos mee lopen. Hardlopen zal nog niet gaan denk ik, maar dat bouw ik komende weken weer rustig op. En volgend jaar probeer ik het gewoon opnieuw in Roermond 😉

Jammer dat je je praktijk helemaal in Reusel hebt, vanuit Venlo (waar ik woon) is dat helaas wat ver weg. Anders was ik zeker voor een paar onderhoudsbeurten langsgekomen! Maar je kaartje hangt bij ons op het prikbord, voor geval van nood!

anoniem

Weer helemaal happy na behandeling bij José van Kemenade. Zij heeft er voor gezorgd,dat na behandeling, mijn rugpijn over is. ?Gedaan. Ik voel me  fantastisch.

Phil

Ik wil laten weten dat Jose van Kemenade een goede masseuse is. Zij was voor haar opleiding soms wel een beetje hardhandig maar je bent wel van je klacht af. Zij legt haar handen op mijn schouders en de warmte voel ik toenemen, het is net of je je bloed voelt stromen.
Ik heb vaak hoofdpijn en zij neemt die dan op die manier weg. Het is een genot.
Ik heb het vaak in mijn nek, schouders en rug.  Zij weet de juiste plekjes altijd te vinden.
Ik hoef dit niet te zeggen , altijd weet zij met haar vingertoppen de plekken te vinden.

Lea

Is stoppen met roken en massage de oplossing voor jou?

In overleg gaan we samen een oplossing bedenken die past bij jou stemming