Home » Blogartikelen » Omgaan met de juiste houding » Relaxed opstaan zoals een hond

Relaxed opstaan zoals een hond

door | 3 feb, 2019 | Omgaan met de juiste houding

Rekken en strekken

Word jij ook iedere morgen wakker met het gevoel dat je direct actief moet zijn. Snel douchen, aankleden, ontbijten, lunch klaarmaken. Vol stress en de dag moet nog beginnen.

Met een beetje respect kijk ik dan naar onze honden. Sta ik al klaar met de riem, komen zij eindelijk uit hun mand. Eerst uitgebreid die achterpoten een voor een uitrekken. Daarna door de voorpoten zakken en je zolang mogelijk maken en dat een paar tellen vasthouden. En als je vraagt of ze op willen schieten dan kijken je ze zeer verontwaardigd aan met een blik van: “zie jij niet waar ik mee bezig ben.” Ik mag hun routine niet afnemen. De energie die er dan ineens tevoorschijn komt is verbazingwekkend. Super enthousiast en hun dag kan niet meer stuk.

Wat houdt mij tegen om mijzelf ook niet iedere morgen al je spieren uit hun slaapstand te halen.Zodra je je ogen open doet, eerst jezelf zo lang maken met je handen boven je hoofd. Nog een beetje zijwaarts bewegen. Voel de rek, jezelf geen pijn aandoen.Daarna een been naar je toe trekken en over het andere been leggen. Houd hierbij je schouders op het matras en laat je heup een beetje draaien. Het andere been laat je recht liggen. En daarna wisselen met je andere been.

Eindelijk mag je opstaan uit je bed. Steek dan je handen in de lucht en rek uit naar achteren en maak dan een cirkelbeweging.
Tot slot laat je je handen tot je knieën laten zakken om zo je schouders los te maken. Hierbij je buik een beetje inhouden en je billen strak aantrekken. Voel de rek in je nek schouders.
Eindelijk mag je je handen naar je voeten laten zakken en ben je klaar om jezelf aan te kleden.
Wat een verschil in beweging en het kost je hooguit 2 minuten tijd voor een begin van een soepele dag. Je voelt je veel meer ontspannen aan het begin van je nieuwe dag.

Even voorstellen

Mijn naam is Jose van Kemenade. Ik ben sportmasseur met NGS-licensie en certificaat dry needling. Ik volg momenteel een cursus sportzorgmasseur om blessures beter te kunnen behandelen en/of te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin